10 de febr. 2016

Pastís de pastanaga (Jamie Oliver)

receta tarta de zanahoria de Jamie Oliver

Suposo que tothom coneix Jamie Oliver. Per si de cas no és així, us recomano que cliqueu damunt de l'enllaç del seu nom per conèixer-lo. És un súper-cuiner-comunicador compromès amb la nutrició que fa anys que segueixo. La meva germana vivia fins fa poc a Anglaterra (d'on és ell) i fa anys em va regalar un "pack" de DVDs amb una temporada d'un programa de cuina que tenia a la TV. És fantàstic veure'l cuinar: engrapant els ingredients, parlant apassionat i amb resultats finals que semblen deliciosos. M'encantaria poder anar a menjar a algún dels seus restaurants...

Mentrestant em conformo amb els seus llibres de receptes (en tinc un munt!) i fent plats tan bons com el que us porto avui. És un pastís de pastanaga amb panses que ens ha agradat molt. La recepta original porta també nous, que segur que queden delicioses, però com que tenim una persona que hi és al·lèrgica, no n'he posat. És un pastís flonjo i gustós que queda d'allò més bé per fer unes postres especials o pastís d'aniversari.

De fet, aquest altre pastís de pastanaga que tinc al blog també és recepta d'ell. Personalment trobo que és millor que la que us porto avui, tot i que també una mica més laboriosa.

3 de febr. 2016

Ceba confitada (THX)

cebolla confitada THX

Avui torno amb una recepta que va molt bé tenir a mà per fer lluïr els plats. La ceba confitada es pot fer molt ràpidament i molt fàcilment amb la Thermomix, afegint una mica de caramel líquid que li reforça el gustet dolç i suau, i li dóna color. En aquest cas no és així, porta només 2 ingredients: ceba i oli d'oliva. I una estona de cocció a la Thermomix, però això és fàcil, oi?

Es pot congelar en porcions i així tenir-la sempre a mà i es pot fer servir en moltíssims plats: sofregits, d'acompanyament, farcits de crestes o quiches... El dia que vaig fer la foto era el dia de Nadal, que la vam fer servir per adornar uns canapès senzills de paté que vam treure als entremesos.