22 de gen. 2016

Bundt cake de xocolata "efecte marbre"

receta bundt cake chocolate

Per fer la recepta d'avui he estrenat 3 regals que em van portar els Reis. He estat tan bona nena que vaig rebre 2 motlles Nordic Ware, el llibre 'Chocolate' de Sandra Mangas (La receta de la felicidad) i un esprai per engreixar els motlles, entre altres coses. Moltes gràcies Reis Mags.

Bé, doncs el llibre, us el recomano. Els motlles amb l'esprai van com la seda i la recepta d'avui, un èxit total. M'agrada especialment perquè es fa amb oli i no amb mantega. La textura és esponjosa i una mica "humida", tal com ha de ser un bon pastís. A casa ha agradat moltíssim. I queda molt bé el tall, amb aquest "efecte marbre" dels dos colors de la massa... Com es diria, en català, el "efecto marmolado"??

No és la primera recepta de Sandra Mangas que penjo al blog, aquest coulant de formatge amb olivada -boníssim- i aquest pastís de xocolata i oreo sense forn són dues receptes més que quan les vaig fer també van agradar molt i us les recomano. Som-hi amb la recepta d'avui!


Ingredients:

  • 300 gr de sucre
  • 6 ous
  • 250 ml de llet
  • 250 ml d'oli de girasol (o d'oliva suau)
  • Vainilla (extracte, essència, en pasta...)
  • 350 gr de farina
  • 3 culleradetes de llevat químic (tipus Royal)
  • 3 cullerades plenes de cacau + 125 ml de llet
  • Pessic de sal

receta bundt cake chocolate

Procedim:
Pre-escalfem el forn a 180ºC. Engreixem un motlle (jo de Bundt) i l'enfarinem una mica. Jo he estrenat l'esprai i va de perles. Si és així no cal enfarinar.

A un bol hi batem els ous i el sucre fins que blanquegi la mescla, a velocitat mitjana si ho fem amb un robot de cuina. Hi afegim poc a poc la llet i l'oli mentre seguim batent a velocitat lenta. Hi afegim la vainilla, la farina i el llevat tamisats i el pessic de sal, i ho barregem fins que la mescla sigui homogènia.

Dividim la massa en dues meitats. A una meitat li afegirem la barreja de cacau dissolt en la llet i ho remenarem fins que sigui de color uniforme.

Anirem omplint el motlle agafant cullerades alternes de massa blanca i massa negra. Això anirà creant "l'efecte marbre". En el meu cas vaig fer servir culleres massa petites. Si les hagués fet més grosses l'efecte es notaria més.

Enfornem el pastís uns 45-50 minuts fins que al punxar-lo l'escuradents surti net. El deixem refredar uns minuts i quan puguem tocar el motlle sense cremar-nos el desemmotllem damunt d'una reixeta i el deixem refredar del tot.

Un trosset de pastís, algú?


receta tarta bundt chocolate

7 comentaris:

  1. Que bien que te has portado!!
    Te ha quedado un bund cake delicioso!!
    Un beso

    ResponElimina
  2. Noiaaaaa!!!! Quins regalassos!!!! M'alegro moltíssim!
    Has fet una bona estrena! M'agrada moltíssim aquest bundt cake...em penso que et copiaré la recepta.
    Petonets i bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  3. Vas portar-te mooooolt bé el 2015 !!!! Quins regals més xulos.
    Aquest bundt té un aspecte brutal, em sembla que te'l copiaré.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  4. T'ha quedat estupendo!! Jo també he fet aquesta recepta i està boníssima eh??
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  5. Si que t'has portat bé noia!! Quins regals!
    I no cal dir que el pastís marbrejat t'ha quedat de luxe! Són una xulada aquests motlles, oi? :)
    Una abraçada guapa i no vagis repartint pastís que si no fos perquè estem en un món virtual, te'n quedaves sense!! ;D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaaah! Així es diu, "efecte marbrejat", gràcies Dolors!
      Marta

      Elimina
  6. El motlle és xulíssim, van molt bé aquests, i el bundt espectacular!!!bona setmana

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari