28 de febr. 2014

Pa de motlle d'espelta [o "pa Grant"]

pan de molde de centeno

Avui us porto una recepta que tenia pendent des de feia setmanes. Finalment, Memòries d'una cuinera ens ha convocat a fer pa, així que ja no tenia excusa per demorar-ho més.

És el pa que esmorzo cada dia i m'encanta. A mi m'agrada molt el pa casolà, però com que em costa anticipar les receptes, sembla que em costa trobar el moment de fer-ne. L'estona de llevat, la massa mare... m'estic tornant en experta en els pans que necessiten poc repòs. Aquest pa que us porto és la bomba, per mi, el pa perfecte!

23 de febr. 2014

Pastís libanès d'ametlla i taronja [El Asaltablogs]

tarta de almendra y naranja

Sabeu aquells dies en què tot us surt malament? Com quan fins i tot bullir un paquet d'ensaladilla congelada pot acabar en desastre? Doncs això sóc jo preparant la recepta que us porto avui...

17 de febr. 2014

Melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja

mermelada de albaricoque, melocotón y piel de naranja

Bon dilluns! Avui, per fi recuperada totalment del refredat de fa dies, porto un post més aviat primaveral o d'estiu, i és que aquesta passada temporada vaig fer diverses melmelades (és evident, oi?), algunes de les quals encara tinc pendents d'obrir.

I finalment ha caigut aquesta deliciosa melmelada d'albercoc, préssec i pell de taronja -m'encanta el gustet que hi dóna!-. De gust molt refrescant, dolç i cítric alhora, la textura perfecta, feta ràpidament amb el microones i amb fructosa enlloc de sucre.

4 de febr. 2014

Angel food cake de taronja i xocolata

 angel food cake de naranja y chocolate (claras de huevo)

Segur que heu sentit a parlar d'aquests pastissos anomenats "menjar d'àngel"... Es fan amb clara d'ou i sucre (i poca farina). Ja n'he fet diversos perquè van bé per acabar els envasos de clara d'ou que de vegades queden "penjats" a la nevera. I perquè a l'Aina li agrada, curiosament (ella és més de salat).

El cas és que és un pastís que no m'entusiasme, normalment. Trobo que és excessivament dolç i que només té gust de sucre. Ara bé, quan se li afegeixen altres coses a la massa... MMMM!! Diguem que el gust es nota molt més que en qualsevol altra mena de pastís.

La massa és molt esponjosa i consistent alhora, més d'una persona que l'ha tastat ha trobat que té una textura molt especial -és veritat-. La propera vegada que el faci crec que li posaré una cobertura de xocolata i taronja. Hi quedarà fantàsticament...