25 de maig 2014

Pa de cervesa negra a la panificadora [El Asalta Blogs]

Pan de cerveza negra con panificadora

La recepta de pa que porto avui ja és la segona vegada que la faig. La primera vegada va volar en un sopar, i això que el resultat va ser regular pel que fa a l'aspecte (nota mental, no fer servir la cervesa acabada de sortir de la nevera si el que vull és fer-ne pa).

Aquesta segona vegada el pa és perfecte! Té un gust boníssim, la molla és tova amb crosta cruixent, és molt ràpid de fer (el faig amb la panificadora) i l'acabat de les llavors de rosella li dóna un toc molt vistós, crec que queda molt bonic, no creieu? M'ha sorprès molt gratament, aquesta recepta, i ja l'hem adoptat perquè es quedi a casa amb nosaltres... Sincerament, us recomano fer-lo.

La recepta l'he tret del blog Más dulce que salado, el que ens toca assaltar aquest mes. Hi trobareu moltes receptes dolces i molt bones idees per a fer per a festes infantils (cake pops, pastissos, brownies, galetes...). He dubtat molt entre receptes salades, principalment. Té moltes coses fetes amb pasta de full que m'han temptat fins a l'últim moment, o aquest brownie amb pastanaga que faré, segur, abans o després... En fi, si voleu xafardejar, és un blog d'estètica molt bonica, amb fotos que fan venir ganes de menjar i receptes que venen molt de gust :) La recepta d'avui la trobareu aquí.

Ingredients per al pa:

  • 200 ml de cervesa negra (a temperatura ambient!)
  • 100 ml d'aigua
  • 2 cullerades d'oli de girasol
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de sucre morè (uns 10 gr)
  • 100 gr de farina de força
  • 375 gr de farina integral
  • 1 sobre de llevat sec per a fer pa

Ingredients per a l'acabat

  • 1 cullerada de llet
  • Llavors de rosella

Procedim:
Posem els ingredients per al pa al bol de la panificadora en l'ordre en que apareixen a la llista.

Programem el programa de pa integral, pes 750 gr i daurat al gust (jo he posat el daurat mitjà), i posem la màquina en marxa.

Quan acabi l'últim llevat, abans de que comenci a fornejar, obrim la panificadora i sense treure el bol de la màquina, pintem la superfície del pa amb la llet i empolsinem les llavors de rosella per damunt.

Tornem a tancar i deixem que acabi el programa.

Quan hagi acabat, desemmotllem el pa i el deixem refredar damunt d'una reixeta.

Molt recomanable, feu-lo i em dieu!


16 comentaris:

  1. Has preparado un pan con una miga deliciosa!!!! Te ha quedado perfecto!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  2. Aquest el faré un dia d'aquests!!! I amb la panificadora...que és fa en un tres i no res! Petons!

    ResponElimina
  3. Com m'agrada fer pa!! i aquest de cervesa m'encanta! enhorabona! molts petons

    ResponElimina
  4. Qué bueno y qué bonito blog! no te conocía, pero me quedo por aquí ya. Besos

    ResponElimina
  5. A mi m'encanta fer pa!! Aquest ha d'estar boníssim.

    ResponElimina
  6. Cada dia lo veo más claro... necesito urgentemente una paificadora! Tiene una pinta taaaan buena! Me encanta! Bsos!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Me alegra mucho que os gustara esta receta, en casa nos encanta. La panificadora yo le doy muchisimo uso, incluso para hacer bizcochos, los panes salen muy ricos, aunque el formato no sea muy vistoso. Muchas gracias por el hurto!!

    ResponElimina
  8. Un pa molt gustós i original... amb el toc de la cervesa negra té un color molt bonic.
    I m'encanta les llavors de rosella per sobre!

    ResponElimina
  9. No tinc panificadora, pero probare a fer-lo. petons

    ResponElimina
  10. Ja tinc una altra recepta per la meva panificadora, m'encanta utilitzar-la, i fa uns mesos vaig fer uns panets de cervesa negra que estaven deliciosos... així que aquest pa no me'l perdo!! un petó!

    ResponElimina
  11. Segur que és un pa molt gustós! Hem vaig desfer de la panificadora, per l'espai..., però l'hauré de recuperar..! petó

    ResponElimina
  12. Que original i a mes, fet a la panificadora! Me la tindré que apuntar! petons

    ResponElimina
  13. Acabo de recibir mi panificadora nueva, que la anterior murió con las botas puestas. Desde luego me apunto esta receta, que aun tengo un botellín de guiness del bund cake (Buenísimo también) Tomo nota de eso de usarla a temperatura ambiente, je,je Un beso

    ResponElimina
  14. Que bueno tiene que estar, el sabor de la cerveza en las comidas es estupendo!! Besos!!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari