29 de nov. 2013

Hamburguesa de llenties

hamburguesa de lentejas

Publico per segona vegada aquesta setmana. Si, fet inusual, però el motiu és obligat: GRAN RECAPTE D'ALIMENTS! 29 i 30 de novembre, és a dir, avui divendres i demà, recollida d'aliments a supermercats i altres punts per tot el territori.

Es necessita recollir "llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones". Trobareu més informació aquí. Ja ho sabeu, per poc que pugueu, contribuiu-hi!

25 de nov. 2013

Flam de mató

Flan de queso con arándanos

Avui porto un flam per la convocatòria de Memòries d'una cuinera (si!! per fi hi torno a participar!!)

Confesso que aquest és el primer flam que cuino. No és que no m'agradin, m'agraden molt, però em fa mooooolta mandra la cocció al bany maria. I és que fa unes setmanes que he arribat a casa un aparell nou -si, un més... els aficionats als gadgets de cuina m'entendreu-, el Multidelices (no pretenc fer propaganda).
En principi l'hem adquirit per fer iogurts, però encara no li he donat aquest ús. Hi he fet arròs amb llet i ara el flam. I wow! No costa gens, la cocció al bany maria! Ja he dit a casa que es preparin, que vindràn molts més flams...

El d'avui és un que tinc a la llista de pendents des de fa molt: el flam de mató, que molts blogs ja han presentat. La recepta original és -crec- del programa Cuines, de TV3; si més no, és d'allà d'on jo l'he adaptat.

Un flam de gust molt suau, molt "làctic", vull dir que es nota el gust del mató (no porta ou), i ha tingut molt èxit a casa. Us el recomano vivament.

Ingredients: (per a 6 unitats d'uns 150ml)
  • 140 gr de sucre blanc
  • 200 gr de nata líquida
  • 1 sobre de quallada
  • 250 gr de mató
  • 300 gr de llet sencera
Procedim:
Preparem el caramel posant uns 40 gr de sucre a un cassó i portant-lo al foc durant uns minuts, fins que es desfaci i es torri. Un cop líquid, l'escampem pels fons del gots que farem servir per a preparar el flam.

En un recipient a banda hi afegim el sucre restant, la nata, el sobre de quallada i el mató i es tritura amb el túrmix. S'hi afegeix la llet i es torna a barrejar. Ho aboquem als gots que teníem preparats amb el caramel i els posem a l'aparell Multidelices. Sel·leccionem el programa 3 (postres), 35 minuts, i au, a coure's.

Si ho fem seguint la metodologia tradicional, caldria posar els recipients a damunt d'una reixeta i a dins d'un recipient ple d'aigua de manera que els pots quedin coberts d'aigua fins a la meitat. Ficar-ho tot plegat al forn a 180ºC durant uns 30-35 minuts.

Un cop hagi acabat el programa cal tapar els pots i refrigerar-los durant 3-4 hores com a mínim abans de consumir. El resultat, ja ho veieu, molt llaminer...


*************************************

CHEESE FLAN

  • 140gr granulated sugar
  • 200gr creme
  • 1 sachet of milk curd powder
  • 250gr fresh cheese
  • 300gr milk

First we prepare the caramel by putting 40gr of sugar in a saucepan and bring it to the fire for a few minutes until it melts and toasts. Once liquid, spread about 1 spoon of the caramel on the bottom of the glasses we will use to prepare the custard.

In a different bowl add the remaining sugar, cream, the custard powder and the fresh cheese and mix. Add the milk and mix again. Pour this mix into the glasses we prepared with the caramel and put them into the “Multidelices” device. Select the program 3 (desserts), 35 minutes, and let de machine work.

If you want to follow the traditional method, we should put the full glasses over a grid and into a container filled with water. Water should cover half of the glasses. Place it all into the oven at 180ºC for 30-35 minutes.

Once the custard is done we should cover the glasses and refrigerate them for at least 3-4 hours before serving.

They are really good!

13 de nov. 2013

Galetes de xocolata blanca i gerds

galletas chocolate blanco y arándanos

Aquí us deixo una recepta de galetes amb xips de xocolata ben originals. I si, torno a repetir ingredient amb els nabius (mentida! són gerds deshidratats, el que hi vaig posar! ara que segur que els nabius també queden la mar de bons)... M'agrada molt el gust àcid i alhora dolç que aporten.

Aquestes són d'aquelles galetes que no cruixeixen, de tipus "chewy", que en diuen els anglosaxons; i ja que estem, us diré que es el tipus de textura que prefereixo. Són força dolces i el contrapunt dels nabius gerds hi va la mar de bé. A casa van durar molt poc...

7 de nov. 2013

Pastís d'ametlla i nabius fet en 10 minuts pel segon aniversari del blog!

 microondas, lekue, almendra

Doncs si, avui el blog compleix 2 anys! I arribo a aquesta data sense haver publicat res des de fa dies i amb un post a corre-cuita que amb prou feines fa el fet. Ho sento molt. Espero poder "redimir-me" durant els propers dies.

I és que porto un projecte entre mans que no acaba de sortir però que tirarà endavant, i tant! M'està treient molt temps però espero que valdrà la pena. Us en tindré al corrent...

I com que no he tingut gaire temps per preparar cap pastís he decidit fer-ne un de ràpid al microones. De fet, un dels primers posts que vaig fer va ser justament això, un pastís de xocolata fet dins d'una tassa al microones (i és un dels posts amb més visites, val a dir).

Aquesta versió d'avui l'he fet dins d'un estoig de cocció al vapor de Lekué, adaptant una recepta d'un dels seus llibres.