Pa de taronja i plàtan


A qui no li encanta l'olor del pa acabat de fer? És tant fàcil fer pa que sembla impossible que sigui tant bo.


La recepta base del pa és ben humil: aigua, farina i llevat. Depenent de les proporcions, de si s'hi afegeixen altres ingredients o no, de l'amassat, de la forma que se li dóna, de la cocció... en surten infinites variants. I compte, perquè per simple que sigui "fer" pa, l'amassat és un dels passos més importants. Cal fer-ho bé! Per sort, per als que no en sabem, per als que tenim pressa, o simplement, per als qui ens encanten els gadgets i tota mena d'eines per cuinar, disposem de panificadora. Ara si, no tinc excusa!

Aquesta vegada he fet un pa de taronja i plàtan ideal per a l'esmorzar. El resultat no és un pa dolç ni especialment afruitat, però acabat de fer recorda a un brioix. És molt bo, us el recomano.


Ingredients:

  • 4 cullerades de suc de taronja acabat d'exprémer
  • 200 ml de suero de llet (jo he fet servir aigua)
  • 1/2 cullerada de llet en pols
  • 2 plàtans madurs aixafats amb forquilla
  • 3 cullerades de mel
  • 500 gr de farina de força
  • 40 gr de mantega a punt de pomada
  • 1 culleradeta de llevat sec sol·luble
  • 1 pessic de sal


Procedim:
Aboquem el suc de taronja, l'aigua tèbia el plàtan i la mel al motlle de la panificadora. Hi aboquem la farina passada pel tamís i la llet en pols. Hi afegim la mantega intentant posar-la en angles oposats del motlle. Fem un forat al centre de la massa sense arribar al líquid i hi afegim el llevat.

Fiquem el motlle a la màquina, tanquem la tapa i programem un programa de pa bàsic. Si quan acaba el primer procés d'amasat veiem que la massa està enganxifosa, hi afegim un parell de cullerades més de farina. El resultat final... una casa perfumada amb l'aroma deliciós de pa acabat de fer i un esmorzar o berenar fantàstic!


3 comentaris:

  1. Has de provar fer l'amassat i el llevat amb la panificadora però acabar el pa al forn amb la forma que t'agradi. quan comencis (si no ho has fet) no pararàs!! Nosaltres hem fet una trena!!
    Aquest amb el platan i la taronja per esmorzar a ha de ser molt bo!!
    petonets

    ResponElimina
  2. Hola,
    M'encanta quan el forn desprenen aquella oloreta a pa... i aquest ha de ser delició sense dubte!!
    Petons

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per la teva visita!
    Aquest pa m'encanta! fa temps en vaig fer un de taronja amb panses, també, i surt boníssim! a mí la taronja m'agrada gairebé més que la llimona com a aromatitzant, per què limitar-se al pa de pessic? :-D

    Deliciós!

    ResponElimina

Agraeixo molt el teu comentari