9 de des. 2011

Pa de plàtan i xocolata

Crec que als qui ens agrada el dolç estarem d'acord en afirmar que el plàtan és una de les fruites més fàcils de fer servir en pastisseria. Aporta dolçor, textura, aroma i combina fantàsticament amb sabors àcids, dolços, amargs... M'encanta, ja sigui natural o més "treballat".




Aquí va una de tantes idees per aprofitar els plàtans que han madurat massa, ideal per a esmorzars o berenars (especialment per als nens). És un pa de pessic fet amb plàtan i xocolata, esponjós i molt "humit" (porta força mantega) que a casa ha durat molt poquet. Boníssim!

Ingredients:

  • 200 gr de sucre morè
  • 115 gr de mantega a temperatura ambient
  • 3 ous
  • 3 plàtans madurs
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1/4 de culleradeta de bicarbonat de sosa
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • 200 gr de farina
  • 30 gr de xocolata trossejada o en forma de perla


Procedim:
Batre la mantega amb el sucre i quan estigui ben barrejat, afegir-hi els ous.

Aixafem els plàtans amb una forquilla, els afegim a la barreja i remenem. Després és el torn de la farina -tamisada-, el bicarbonat, la sal, la canyella, el llevat i quan la massa està lligada, hi afegim la xocolata.

Aboquem la barreja a un motlle que haurem preparat amb paper sulfuritzat, o amb mantega i farina escampada i espolssada, i cap al forn: 190º, uns 30 minuts fins que al punxar-lo surti el palet sec.

El resultat: és deliciós!
Aprofito aquesta entrada per a comentar que el bloc Trifàsic de Baileys organitza un sorteig de Nadal al qual vull participar. Potser també us interessa, feu-hi un cop d'ull!



5 comentaris:

  1. Este bizcocho, me encanta, además dependiendo del punto de cocción, la textura que da el platano es muy interesante y cada vez que te encuentras un trozo de chocolate, es siempre una alegría

    ResponElimina
  2. Especialment per als nens? Marta, la maternitat t'ha canviat. No li feu cas, amics lectors, són els adults amb discerniment els que realment aprecien aquest pastís!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per la recepta!
    Ho acabo de fer ara, encara es calent. Fa molt bona olor a platan y canella!
    Ho provarem demà per esmorzar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'alegro que t'hagis animat a fer-la. Espero que triumfessis!
      Marta

      Elimina

Agraeixo molt el teu comentari